<

Waarom Primus

Primus is een wereldwijd bekend merk, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit, de goede prijs-prestatie-verhouding en zijn betrouwbaarheid. Primus investeert continu in zijn capaciteiten voor het ontwikkelen van machines met steeds betere eigenschappen, zowel vanuit ecologisch oogpunt als vanuit het oogpunt van gebruiksvriendelijkheid en niet in de laatste plaats natuurlijk ook op het gebied van steeds hogere hygiënische standaarden.

Geachte klant,
in 2011 vierde de firma Primus haar honderdjarige bestaan. Tijdens de afgelopen 100 jaar vonden er in onze branche allerlei ingrijpende gebeurtenissen plaats. Als één van de toonaangevende spelers op wereldniveau en nu, vanaf 2014, onderdeel van Alliance Laundry Systems (ALS), de wereldleider op dit gebied, staat Primus nog steeds aan de top als het om technologie en innovatiegaat. En met de steun van het nieuwe moederbedrijf worden meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling gegarandeerd.

Alliance Laundry Systems (ALS) is de nieuwe moedermaatschappij van de firma Primus. Alliance Laundry Systems (ALS), producent en verkoper van commerciële wasinrichtingen die wordt gebruikt in openbare zelfbedieningswasserijen, wasserijen in appartementsgebouwen en commerciële wasserijen, produceert een volledig assortiment van industriële wasmachines, drogers en strijkapparatuur met een capaciteit van 6 tot 180 kg. Bepaalde producten worden ook verkocht aan de eindgebruiker voor in het huishouden. Bezoek voor meer informatie www.alliancelaundry.com.

Moderne klanten hebben ook aandacht voor detail. Omdat we ons daarvan bewust zijn, is het merk Primus gaan samenwerken met een gerenommeerd ontwerpbureau om gezamenlijk een modern meesterwerk te scheppen en de grondslagen te leggen voor een nieuwe ontwikkeling van het unieke ontwerp van dit merk.

Onze uitstekend netwerk van distributeurs heeft ons ervan overtuigd dat de serie FX het juiste product vertegenwoordigt, waarmee we op de uitdagingen van de komende jaren kunnen reageren.

Jean-Baptiste Van Damme
Vice-president voor Europa

 

Meer over de serie FX

In veel landen vormen het water- en energieverbruik de belangrijkste verkoopargumenten. Om aan deze eisen te voldoen hebben we de wasmachines van de serie FX zodanig ontwikkeld, dat ze een Xtreem laag water- en energieverbruik hebben.

Unieke cascade-trommel - CASCADE™ drum

Ondanks een centrifuge-kracht van 400 G kleeft het wasgoed niet tegen de buitenwand van de trommel en kan het dus gemakkelijk ontladen worden.

Dankzij het CASCADE™-concept heeft de trommel meer openingen (perforaties) op dezelfde oppervlakte, waardoor het water veel effectiever uit het wasgoed wordt afgevoerd.

De hellingsgraad van de uitstulpingen in de cascade-trommel zorgt ervoor dat de hoeveelheid water, die uit het wasgoed gecentrifugeerd wordt, nog verder toeneemt, waardoor de resulterende procentuele restvochtigheid extreem laag is.

Meer over de serie FX

Onze FX wasmachines zijn zodanig ontworpen, dat ze extreem weinig water verbruiken, zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit van het wassen. Om dit te bewerkstelligen hebben we de ruimte tussen de interne en de externe trommel geoptimaliseerd. De verwarmingselementen zijn nu altijd ondergedompeld, zelfs bij een extreem laag waterpeil.

Minder water in de ruimte tussen de interne en de externe trommel

De optimalisatie van de ruimte tussen de interne en de externe trommel heeft het waterverbruik opmerkelijk verlaagd. Het waterverbruik is met name verlaagd dankzij de volgende innovaties:

  • De ruimte tussen de interne en de externe trommel kon worden aangepast dankzij een gewijzigde positie van de warmte-sensor.
  • Ook de ruimte tussen de externe trommel en het uitlaatventiel is verkleind.
Meer over de serie FX

Marktonderzoek op het gebied van de verwachtingen van klanten t.a.v. de nieuwe serie wasmachines heeft uitgewezen, dat ook het design belangrijk is. Evenals in de branche van huishoudelijke apparatuur, dienen ook innovaties aan industriële wasmachines ondersteund te worden door wijzigingen in het design.

De vorm van het bedieningspaneel, de zgn. „NEUS”

Het bedieningspaneel bevindt zich op een hellend vlak, zodat de bediening nog ergonomischer is. De mogelijkheden van het aanbod op de display verschuiven naar boven en naar beneden, hetgeen voor de meeste gebruikers intuïtief en eenvoudig functioneert. De display toont eveneens welk vakje op welk moment voor het invoeren van waspoeder gebruikt dient te worden.

Meer over de serie FX

Omdat de doorsnede van de deur een belangrijke parameter vormt voor het gemak waarmee wasgoed in- en uitgeladen kan worden, hebben we voor ieder model van de serie FX de grootst haalbare doorsnede berekend. Bovendien kunnen de deuren geopend worden tot een hoek van maar liefst 180°, hetgeen uit het oogpunt van gebruiksvriendelijkheid zeer aangenaam is.

De poederbak werd middenin het bovenpaneel aangebracht.

De poederbak bestaat uit 4 afzonderlijke compartimenten, die zowel geschikt zijn voor het invoeren van waspoeder als van vloeibare wasmiddelen. Bovendien zijn de compartimenten t.b.v. een eenvoudigere bereikbaarheid nu in het bovenpaneel aangebracht, in een rij naast elkaar. Het compartiment voor de hoofdwas is modulair, zodat de omvang van de voorraadhouder aangepast kan worden aan de omvang van de wasmachine.

Grote deuropening

We hebben voor ieder model de maximale deuropening berekend, om het in- en uitladen van wasgoed zo makkelijk mogelijk te maken. Om de ergonomie nog verder te verbeteren, kunnen de deuren bovendien geopend worden tot een hoek van maar liefst 180°.

Meer over de serie FX

HERSTELLINGEN: Door doelbewuste investeringen in onze mensen en in materialen, zorgt ons ervaren technisch team voor een vlekkeloze nazorg. Onze aftersales staat garant voor een kwalitatieve en klantvriendelijke dienstverlening. U kunt ons contacteren via mail op sos@primuslaundry.com of telefoneren op 056 43 52 14.

INSTALLATIES: Ons vakkundig installatieteam verzorgt al uw leveringen met de grootste zorg en beschikt over een uitstekende installatie- en productkennis. Ons professionalisme garandeert u de realisatie en afwerking in termen van kwaliteit en duurzaamheid. U kunt ons contacteren via mail op installations@primuslaundry.com of telefoneren op 056 43 52 20.

DIENST ONDERDELEN: Wij beschikken over een grote voorraad aan onderdelen. Hierdoor kan uw bestelling in een korte tijdspanne worden gerealiseerd en wordt de doorlooptijd tussen bestelling en levering sterk ingekort. Bij onze onderdelenservice kunt u steeds terecht voor al uw vragen rond onderdelen alsook voor alle bestellingen. Dagelijks worden pakketten onderdelen over heel België verdeeld per post of koerierdienst.

David Vervaet

David Vervaet

Operational Manager Belgium

T: 056 43 52 00 - 0472 41 32 44

E: dvervaet@alliancels.eu

David Vervaet

Pieter Pattyn

Helpdesk, herstellingen

T: 056 43 52 14

E: ppattyn@alliancels.eu

David Vervaet

Philip Demeyere

Installaties
Helpdesk, onderdelen

T: 056 43 52 20

E: pdemeyere@alliancels.eu

We - and our partners - use cookies to deliver our services and to show you ads based on your interests. More information